سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نشریه کیوتن
دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

چطور مقاومت بدن خود را در برابر هوای آلوده بالا ببریم؟

 

بهترین کاری که می‌توانید انجام بدهید برنامه ریزی صحیح غذایی مطابق با وضعیت آلودگی هواست به طوری که مقاومت بدنتان را تا حد امکان بالا ببرید.

ویتامین های E ، C ، D ضد آلودگی هستند.

ویتامین C:

قوی‌ترین آنتی اکسیدان برای بدن شما ویتامین C است. این ویتامین محلول، در بدن می‌تواند رادیکال‌های آزاد را از بین ببرد. کرفس، کلم بروکلی، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و برگه سبز کاهو غنی از ویتامین C هستند.

ویتامین E:

این ویتامین محلول در چربی، اولین خط دفاعی بدن در برابر آسیب‌هایی است که به بافت‌های انسان وارد می‌شود. این ویتامین را با مواد غذایی زیر به بدن برسانید. جوانه گندم، روغن های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز  منابع ویتامین E هستند. ماهی ها مانند ماهی سالمون از دیگر منابع غنی از ویتامین E هستند.

بتاکاروتن:

به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی نقش بسیار مهمی در کنترل التهابات ناشی از آلودگی ایفا می‌کنند. سبزیجات و میوه هایی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل،اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند.

سلنیوم را هم می توانید در غذاهای دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوس دار پیدا کنید.

آلودگی هوا، مانع جذب طبیعی ویتامین D از طریق تابش آفتاب شده است؛ بنابراین، این کمبود باید از طریق مصرف مواد غذایی مناسب تامین شود.
منابع مناسب ویتامین D شیر، کره، زرده تخم مرغ و مواد غذایی دریایی است.

 

 

مواد غذایی که سرشار از پکتین هستند، سرب موجود در هوا را می گیرند و مانع از نفوذ سرب به سلول های بدن می شوند. مصرف روزانه یک عدد سیب عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش داده و پرتقال و توت فرنگی نیز سرشار از پکتین بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید است.

در هوای آلوده باید بیشتر از همیشه شیر، ماست و دوغ بنوشید، زیرا فسفر، منیزیم و کلسیم موجود در لبنیات خنثی کننده سموم بوده و برای کاهش صدمات دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از آلودگی هوا، مفید است.
افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می گیرند.

سیر، پیاز و تره فرنگی، حاوی مقدار زیادی گوگرد است که از مخاط دستگاه تنفسی محافظت می کند.

نوشیدن زیاد آب به کلیه ها کمک می کند تا املاح اضافی از بدن خارج شود و ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بماند.

در روزهایی که آلودگی هوا بسیار زیاد است، از غذاهای چرب به خصوص چربی های جامد حیوانی و گیاهی ، تنقلات کم ارزش مثل چیپس، پفک و نوشابه های گازدار استفاده نشود .

در روزهای آلودگی هوا از کسانی که میوه و سبزی های تازه را در کنار خیابان ها می فروشند یا مغازه هایی که سبزی های خود را بیرون از مغازه و در مسیر عبور خودروها می گذارند، میوه و سبزی نخرید.





نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 96/10/20 توسط مهرداد جمالی